INFO PROJECTEN CONTACT
tafels stoelen kasten keukens interieur diversen samenwerken


 
meubelcollectie

Aldo Bakker is een ontwerper van meubels en tafelproducten, zowel in opdracht als op eigen initiatief. In zijn werk spelen vorm en materiaalbehandeling een grote rol, en er is veel aandacht voor detail. Dit is goed terug te zien in bijvoorbeeld het Wood Project, een serie van houten meubels waarvoor het ontembare karakter van hout het uitgangspunt vormde. Al zijn ontwerpen bevatten een verfijnde esthetiek die ervoor zorgt dat zijn producten zelfstandig en tijdloos overkomen.
Aldo won in 2009 een Dutch Design Award en in 2011 een *Wallpaper Design Award. Zijn werk is aangekocht door onder andere het Victoria en Albert Museum, het Stedelijk Museum Amsterdam, het Design Museum Gent, Museum Boijmans van Beuningen Rotterdam, en het Vitra Museum in Weil-am-Rhein.

Aldo werkt samen met vaklieden die passen bij de verfijning van zijn vormtaal. Dat gaat over de relatie die de vakman heeft ten opzichte van zijn vak, maar ook ten opzichte van de vorm.

Goede vormgeving kan niet zonder makers die begrijpen wat vormgeving is en de vormkeuzes die ze voor handen krijgen, zo kunnen vertalen dat het beeld uiteindelijk zo sterk mogelijk wordt.

www.AldoBakker.com